|
Pomoc w uzyskaniu zdjęć i innych informacji. |
| Autor |
Wiadomość |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-30, 14:21
|
|
|
Uzupełniłem już wszystkie zdjęcia. Jakoś ich nie powala ale są to zdjęcia fotografii w książkach.
Potrzebuje wzorców lub konkretnych informacji że wzorzec dla tego ptaka w RP nie istnieje.
-Garłacz Granadino
-Garłacz Dolnobawarski
-Garłacz Saksoński
-Garłacz Walencki
-Garłacz Lillski
-Garłacz Holenderski
-Garłacz Rifii
-Garłacz Sewilski
-Garłacz Srokaty
-Garłacz Turygeński |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-31, 17:40
|
|
|
Na dzień dzisiejszy mamy 85opisów ras. Większość powstała w ciągu ostatniego tygodnia, sądzę że to bardzo dobry wynik.
Przysłużyli się do tego:
Marius-Przez ostatnie dni zrobił ponad 10opisów.
Wszystkich jego opisów przeniesionych na portal: 21
Robert1993-Od wczoraj zrobił 5opisów.
Wszystkich jego opisów przeniesionych na portal: 5
Happek-W ciągu ostatniego tygodnia zrobił około 50opisów.
Wszystkich jego opisów przeniesionych na portal: 59
Marius oraz Robert1993 dziękuje za zaangażowanie w tworzenie opisów.
W tworzeniu opisów pomógł także Michal oraz KareL Dzięki chłopaki! (Dostarczyli oni zdjęcia lub inne informacje.)
Jeszcze raz dziękuje kolegom z forum za zaangażowanie w tworzeniu opisów ras.
A kolegów na forum informuje, że to jeszcze nie koniec
Na razie zapału nie brakuje, ograniczyć nie których z Nas może tylko rok szkolny,
który zabierze Nam trochę czasu.
Lecz zrobimy co damy rade.
Gdybyście zauważyli jakieś błędy w opisach, lub mieli informacje który tam nie ma (foty, wzorce) piszcie. Wszystko się przyda. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-08-31, 20:38
|
|
|
Jak Panowie widzicie praca wre
Od napisania wcześniejszego postu minęło 3 godziny a już jest 10 nowych opisów!
Jutro robert1993 mam nadzieje że bliżej przedstawi Nam mewki. Ja dokończe turkoty A Marius dorzuci Nam jeszcze kilka innych ras |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-09-01, 15:12
|
|
|
Witam Was!
Niestety muszę z przykrością zawiadomić że praca z opisami ras na portal jak na razie została zawieszona. Jak widzicie opisy zniknęły z forum jak i z portalu.
Zapewniam że powrócą, lecz będzie to trwało dość powoli i mozolnie. Uzbrójcie się w cierpliwość.
Zaistniała sytuacja została spowodowana problemami prawnymi.
Liczę na Waszą wyrozumiałość i nadal wysoką aktywność w pozostałych tematach na forum
Spokojnie możecie korzystać z działu Rasy Gołębi tak jak miało to miejsce przed rozpoczęciem tworzenia opisów.
Dziękuje kolegom Marius i robert1993 za pomoc w tworzeniu dotychczasowych opisów.
Pozdrawiam i Przepraszam za utrudnienia-Happek |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-10-26, 19:53
|
|
|
Chciałem prosić kolegów po raz kolejny o pomoc.
Potrzebuje zdjęcia wszelkich ras. Nie mam konkretnych życzeń jeśli chodzi o rasy. Wszystko...dosłownie. Zdjęcia mogą być na przykład z wystaw na których byliście od znajomych hodowców lub skąd tam.
Głównym warunkiem jest to aby zdjęcia były WASZĄ WŁASNOŚCIĄ!
Czyli żadnych zdjęć z obcych stron, google czy skąd tam.
Oczywiście jak nie trudno się domyśleć nie interesują mnie fotki koków. Zdjęcia powędrują do opisów ras oraz jeśli będą z danej wystawy wylądują w dziale na portalu o nazwie "Wystawy".
W każdym z opisów oczywiście dopisze czyje jest to zdjęcie. Najlepiej byłoby gdyby zdjęcia zostały przesłane na mój email usprawniło by mi to prace nad Nimi. Jeśli zdecydujecie się przesłać mi fotki na email a będą one z wystawy piszcie z jakiej,gdzie i kiedy się odbyła abym mógł zamieścić takie informacje na portalu.
Jeśli także macie jakieś ładne ptaki, zróbcie im zdjęcie i wyślijcie mi...zdaje sobie sprawę że nie które są na forum lecz zależy mi na jak najlepszych zdjęciach. Przesłanie tych zdjęć na email po prostu przyśpieszy moje działanie, przeszukiwanie forum i portalu jest pracochłonne.
Za otrzymane foty z wystaw jak i ptaków własnych wystawie piwa na forum. Oczywiście przy wysyłaniu fot ptaków własnych bądźcie bardzo obiektywni
Podam wzór jaki prosił bym wysyłać w emailu:
Zdjęcia z wystaw:
Nazwa Wystawy:
Dni wystawy:
Nick lub Imię i Nazwisko autora:
Numer GG:
Zdjęcie ptaków własnych:
Rasa ptaka:
Nick lub Imię i Nazwisko właściciela:
Numer GG:
Zdjęcie znajomego hodowcy (za jego zgodą):
Rasa ptaka:
Imię i Nazwisko hodowcy ( chyba że sobie nie życzy):
Nick osoby wysyłającej:
Numer GG:
Prosiłbym także aby fotki miały jakiś rozsądny rozmiar ( raczej nie przekraczający 1MB).
Zapewne coś napisałem nie jasno, proszę o ewentualne pytania. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
slaby1986

Wiek: 25 Dołączył: 29 Sty 2010 Posty: 104 Otrzymał 20 piw(a) Skąd: Brzezin/ Pyrzyce
|
Wysłany: 2010-10-26, 20:17
|
|
|
| Proszę o poważne potraktowanie prośby Happka ułatwi nam to pracę a na forum wrócą opisy ras |
|
|
|
|
|
|
 |
kurak
Hodowla Kariera

Wiek: 20 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 160 Otrzymał 30 piw(a) Skąd: Czernice Borowe
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Happek |
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-10-26, 20:30
|
|
|
Dokładnie tak jak prosiłem. Dostałem fotki 4 ras. Obiecane piwo. Dzięki! |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-10-28, 20:57
|
|
|
Panowie nikt nie ma żadnych zdjęć ani gołębi? Nie żartujcie. Pomogło jeszcze dwie osoby, czekam aż tutaj się "wpiszą" abym mógł postawić po piwku
Chciałem także dodać że jest to kropla w morzu potrzeb, więc liczę na pomoc koledzy |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 544 Otrzymał 82 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-10-29, 14:52
|
|
|
| Obiecane piwo;) Dzięki |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
kurak
Hodowla Kariera

Wiek: 20 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 160 Otrzymał 30 piw(a) Skąd: Czernice Borowe
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 544 Otrzymał 82 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
|
|
|
 |
hetman
Wiek: 49 Dołączył: 13 Mar 2010 Posty: 277 Otrzymał 21 piw(a)
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-11-07, 17:51
|
|
|
kurak, dodałem w końcu te Indiany
robert1993, czekam na te Indiany bo coś email nie doszedł
hetman, piwo i zaraz pododaje te fotki Czekam także na więcej, wyślij mi na email albo wstaw do swojej galerii na portalu czy coś;) |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
|
|