Forum o gołębiach rasowych Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskusja "Cenzura a jej brak"-Ankieta

Jestes "Za Cenzurą" czy "Przeciw Cenzurze"???
Za Cenzurą
37%
 37%  [ 3 ]
Przeciw Cenzurze
62%
 62%  [ 5 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
Happek 

Otrzymał 105 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 11:18   Dyskusja "Cenzura a jej brak"-Ankieta

Wszyscy co zaglądają na forum dobrze wiedzą na jaki temat rozwinęła się dyskusja w ostatnich godzinach można by powiedzieć.
Jako mod i tak wyjdę w Niej na czarnych charakter ale mówi się trudno i koło ptaka mi to lata.
Lecz żeby nie było że się będę wielce rządził i edytował posty na siłę otwieram temat wolny do dyskusji.
Kto ma coś do powiedzenia niech powie.
Do tego ankieta kto jest za cenzurą kto przeciw.
Wynik ankiety przesądzi o tym czy będę siedział i edytował posty.
Decyzja będzie decyzją użytkowników więc proszę potem pretensji nie mieć.

Moja Strona-Zapraszam!

Happek/Szaleniec
Postaw piwo autorowi tego posta

KrysSz 
Hodowca

Otrzymał 262 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 16:25   

Moje zdanie wiecie jakie jest. Tylko mi chodzi o nadużywanie a nie wcale o nie pisanie.
Wulgaryzmy jak się ktoś wkurzy to napisze, mi nie chodzi w sumie bardzo o to. Mnie bardziej drażni naużywanie. Wkurza mnie pisane np. w każdym zdaniu wulgaryzmów. Nie chodzi o to żeby był rygor na forum ale żeby kultura była na pewnym poziomie. Roboty też nie powinno się dokładać modom bo oni mają i tak sporo pracy.

Hetman, hobby może i nie jest dla panienek chociaż znam i panienki które się hodowla zajmują. No ale pisząc że na forum nie ma dzieci to się mylisz, bo są dzieci które zaczynają przygodę z hodowlą chcą się poradzić i czegoś dowiedzieć.
Takie forum powinno być bardziej informacyjne niż demoralizujące.
Hetman - I jeszcze jedno, są inne fora bardziej "męskie", ale nadużywania wulgaryzmów tam nie widać wszyscy się pilnują, każde słowo można inaczej zastąpić;]
Swoją drogą ciekawe jak Twój język mówiony jest bogaty w wulgaryzmy.
Hetman Jeżeli mój post Cię wkurzył to trudno, może jakoś przemówi a jak nie to na tym będzie wg mnie cierpieć forum. No i nie musisz się ze mną zgadzać bo to moja opinia.

Niech każdy się pilnuje, a nie będzie nadużywania.

hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 16:41   

Proszę pamiętać że Ja nie popieram epitetów pod adresem forumowiczów i jak do tej pory pod tym względem ADMINISTRACJA spisuje się bez zarzutów i jest bez litosna .
Nie można uogólniać i oczerniać forum jako bandy meneli bez wychowania i kultury w których wypowiedziach dominują nagminnie wyrazy tak zwane niecenzuralne .

Robert1993 : hetman . popieram Cię, niekiedy właśnie trzeba coś wyrazić ostrzej, po to są te tzw. "wulgaryzmy", by wyrażać swoją emocjonalną opinię na dany temat.

Nie biorę udziału w głosowaniu . Sama ankieta jest polityczna i pachnie mi komuną . Jeśli nie ma się innych argumentów w dyskusji to ankietowanie problemu pozostawiam bez komentarza „CENZURA” .
Zachowajmy się jak dzieci i ocenzurujmy emotiony , bo one na przykład mnie wkurwiają .

hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 17:05   

KareL napisał/a:
Hetman, hobby może i nie jest dla panienek chociaż znam i panienki które się hodowla zajmują. No ale pisząc że na forum nie ma dzieci to się mylisz, bo są dzieci które zaczynają przygodę z hodowlą chcą się poradzić i czegoś dowiedzieć.
Takie forum powinno być bardziej informacyjne niż demoralizujące.

Jakoś nie kumasz tematu , wystarczy że posłuchasz tz dzieci na przerwie w szkole lub kobiety na dyskotece . . . możesz wtedy podejść i zwrócić im uwagę , ale radzę tego nie robić .
W ogóle temat jest stary jak świat , a segregowanie na kobiety i mężczyzn może wkurzyć te pierwsze .
Powoływanie się na w/w argument jest ciosem w jaja , sorki , po niżej pasa przecież z forum korzystają Kobiety .
Widzę nieraz hodowców - panie na rynku , a za nimi idą faceci jak „pieski” i jest kool .

hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 17:14   

Ankieta nie zastąpi dyskusji i bardziej miarodajne są wypowiedzi w temacie , niż klikanie w głosowaniu .

KrysSz 
Hodowca

Otrzymał 262 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 17:49   

hetman napisał/a:
Jakoś nie kumasz tematu , wystarczy że posłuchasz tz dzieci na przerwie w szkole lub kobiety na dyskotece . . . możesz wtedy podejść i zwrócić im uwagę , ale radzę tego nie robić .

Acha, no ok, tylko kto pierwszy zaczął pisać o panienkach na forum? Najpierw próbujesz mi wmówić że to nie mniejsze dla nich a potem ze są ;] Ok
No ale użytkownika poznasz po jego postach.

Moja opinia jest prosta, za dużo tych słówek na forum i powtórzę jeszcze raz mi takie posty się nie widzą za bardzo w których aż roi sie od ****. Są to jednak posty sporadyczne.
Ja tylko stwierdziłem że mogło by być tego mniej, że niekiedy nie są konieczne... no ale róbcie co chcecie.
Natrafiłem na forum przypadkiem szukając pewnych inf. znalazłem je i to jest duży + forum.
Jednak ten plus zaraz jest z negowany kulturą co nie których użytkowników.

Są ludzie - autorzy forum - którym zależy na wizerunku portalu. Forum rozwija sie powoli i to cieszy wszystkich twórców. Oni nie czepiają się chcąc być miłym dla wszystkich, moze warto im sie odwzięczyć tym aby być trochę miłym dla nich.

Happek 

Otrzymał 105 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 18:46   

hetman, zrozumiałem że ankieta uciekam od dyskusji, niech i tak będzie nie jest mi na rękę a z drugiej strony nasi koledzy z forum mając po 12-13 lat nie będą się raczej wpędzać w taką dyskusje waląc argumentami, tutaj mają prawo anonimowo w sumie zagłosować czy im się to podoba czy nie, jest to dla nich owa szansa wyrażenia zdania za które się nikt nie czepi i nie najedzie na nich argumentami które dla nich będą zbyt trudne do odparcia.
Przy okazji jak na razie dyskutujemy we trzech i wątpię aby ktoś się chciał wtrącać i wcale się nie dziwie a kliknąć każdy sobie może.
Z reszta napisałem temat wolny do dyskusji i każdy ma prawo tutaj napisać co chce i jak chce aż dojdziemy do jakiegoś porozumienia.
Skończcie o tych panienkach przejdźmy do jakiś faktów, hobby jest dla każdego i młodego i starego i mężczyzny i kobiety i dla tych bardziej do przodu i dla tych synków mamusi nie zmienia to nic w dyskusji.

Moja Strona-Zapraszam!

Happek/Szaleniec

hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 20:28   

Zakamuflowane obelgi świadczą że celem wizyt na forum jest sianie fermentu i obrażanie użytkowników , co jest pierwszym przypadkiem tego typu na forum .
Interesuje mnie forum o gołębiach i jeśli wypowiedzi są na tematy mnie interesujące , to mam gdzieś czy ktoś okrasi post „soczystym „ wyrazem .
I przypominam że to jest „ludzkie forum” , a nie akademickie wykłady .
Ostatnio zmieniony przez hetman 2010-08-13, 21:00, w całości zmieniany 3 razy  

KrysSz 
Hodowca

Otrzymał 262 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 20:33   

hetman, czyli rozumiem że nie można nic powiedzieć na czyjś temat żeby go nie urazić ? Jeżeli tak to potraktuj że moje posty są bezosobowe ;]
W sumie niech sie dzieje na forum co chce ;]
Happek Proszę o usunięcie moich poprzednich postów,jak i tego, dla mnie tematu nie było.

Happek 

Otrzymał 105 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 20:37   

KareL, i takiego właśnie końca tej dyskusji wolałem uniknąć że ktoś powie "róbcie co chcecie" i się zamknie. Nie unoś się dumą. Rozmawiaj.
Temat jest i liczę na jakieś porozumienie w sprawie.
I może tak jednak i inni się na tym forum odezwą czy mają to w poważaniu?

Moja Strona-Zapraszam!

Happek/Szaleniec

KrysSz 
Hodowca

Otrzymał 262 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 20:58   

Happek, wiesz jak bym wiedział że tak sie to rozwinie raczej bym sienie odzywał.
No a jak mnie poprzesz publicznie to znowu będzie mówione że się unosisz rangą, czego nie rozumiem :]
Jestem kilka dni na forum i to mi się wrzuciło w oczy. DLatego napisałem a że się z tego porobiła taka rozmowa... myślałem że w sumie troszkę inaczej będzie. Dalej podtrzymuje zdanie że nadużywanie na forum tego typu wulgaryzmów nie jest zbyt fajne.

hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 21:10   

KareL napisał/a:
Dalej podtrzymuje zdanie że nadużywanie na forum tego typu wulgaryzmów nie jest zbyt fajne.

Nie tylko Ty tak sądzisz , na spokojnie zawsze można się dogadać .
Jeśli o mnie chodzi , to postaram się by moje wypowiedzi były bez „przesadnych” „wulgaryzmów” , co nie jest normą na tym forum , bo po dyskusji można odnieść takie wrażenie .

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Happek
Happek 

Otrzymał 105 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 21:25   

I mamy jakieś porozumienie.
KareL, kiedyś już była tutaj pewna awantura gdzie w trakcie Niej odrzuciłem range.
Skończyło się to ostrzeżeniem dla jednego użytkownika.
hetman, pamięta pewnie tą akcje.
Nie powiem że nie lubię ale nie będzie mi to raczej stwarzać problemów aby ominąć jakiś zwrot z tych ***.
Sądzę że skoro reszta nie zabiera głosu pójdzie w Nasze ślady.
I będzie wilk syty i owca cała.
Dziękuje za dyskusje Panowie.

Moja Strona-Zapraszam!

Happek/Szaleniec

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
hetman, KrysSz
KrysSz 
Hodowca

Otrzymał 262 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 21:28   

To mnie źle zrozumiałeś. Nie dotyczy wszystkich tylko tych co po przeczytaniu uważają że to ich dotyczy.
hetman napisał/a:
to postaram się

Mi głównie o to chodziło żeby było więcej użytkowników co będą chcieć się strać.
Jeżeli gdzie się poczułeś urażony, to jak pisałem potraktuj jak post bezosobowy.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Happek
hetman 

Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 2010-08-13, 21:33   

KareL napisał/a:
eżeli gdzie się poczułeś urażony

Jest OK , jednak to forum integruje , a nie dzieli , jak do tej pory nasza brać zawsze sie dogaduje , tak jak My mam nadzieję .

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
KrysSz
Odpowiedz do tematu