|
PRZYBŁĄKANE - obce |
| Autor |
Wiadomość |
Krzy$

Wiek: 22 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 194 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Kraśnica woj.Łodzkie
|
Wysłany: 2010-08-21, 08:11
|
|
|
| hetman napisał/a: | | Cytat: | | ( wiem wiem pisze z bledami ) |
Piszę najpierw tekst w OpenOffice , na „brudno” i po korekcie wklejam . |
ok a ty daj fote tego sokola obcego |
|
|
|
_________________ moja rasa to Sokół Gdański
Posiadam Prawie wszystkie Kolory
(brakuje mi tylko Buntów )
( wiem wiem pisze z bledami ) |
|
|
|
 |
Marcin

|
Wysłany: 2010-08-21, 09:09
|
|
|
| hetmam nie pisz posta pod postem , służy do tego opcja Edytuj. |
|
|
|
|
 |
lion310
Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 137 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: okolice Siedlec
|
Wysłany: 2010-08-21, 11:49
|
|
|
| Jak HETMAN wspomniał chore osobniki trzeba kasować i mi się dwa tygodnie temu przybłąkał młody budapeszt miał kręćka nawet złapałem go na podwórku i musiałem go skasować bo by mi zaraził resztę stada. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-21, 13:05
|
|
|
Nie widzę w tym żadnej frajdy.
Nie dostaje hetman powera żadnego jak coś widzę na dachu, przepraszam dostaje...latam jak opętany i szukam kamienia na podwórku.
Pawik, zakonniczka, felek mi nie przyjdzie czy inne tego typu rasy. Bociany budapeszty i inne cuda mnie nie kręcą.
Nawet nie mam kraty w trakcie spawania jej na dachu nagle złapałem szlifierkę i krata wylądowała na ziemi.
Przyleciał to niech i leci...du** mi nie zawraca.
Będą sobie kokiem cztery litery zawracał. Chyba ze u Was wystawowe gołębie po dachach latają. |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Krzy$

Wiek: 22 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 194 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Kraśnica woj.Łodzkie
|
Wysłany: 2010-08-21, 13:53
|
|
|
| Ehheheh Happek masz w 100% racje jak by mi przyleciał jakiś sokół ładny to bym chętnie próbował go złapać a z tego co wiem to jestem hodowca sokołów jedyny w regionie i okolicach mój najbliższy kolega jest 45km który trzyma sokoły |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-21, 13:55
|
|
|
| Krzy$, ja mam znajomych którzy trzymają rasy które jeszcze by mi może odpowiadały w promieniu nawet tych 3km, hodowle zakonniczek w której nie raz coś kupuje mam może 10km od siebie. Lecz wszystko to woliery jak u mnie. Problemu z błąkaniem się tych gołębi nie ma. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Krzy$

|
Wysłany: 2010-08-21, 14:03
|
|
|
| tak tak woliera ja sokoły zamykam 4 pazdziernika przez Jesień i zime wypuszczam moze 5 do 10 razy dopierdo około 20 marca wypuszaczam ich na oblot i stale obserwóje |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-08-21, 14:07
|
|
|
| Ja przez cały rok wypuszczam może 5-10 razy. To jest woliera. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Krzy$

|
Wysłany: 2010-08-21, 14:12
|
|
|
| ja mówie ze mam woliere i urzyma jaj tylko na okres zimowy moim zdaniem golab potrzbuje wolnosci dlatego wypuszczam przez całe lato |
|
|
|
|
|
|
 |
lion310
|
Wysłany: 2010-08-21, 15:41
|
|
|
Ja nie mam cudownych wystawowych gołębi tylko to co każdy ,, gołębiarz '' ma w gołębniku czyli bociany jasne budapeszty itp.nie mam woliery tylko kratę na dachu ponieważ nie mam warunków na wolierę gołębie latają od początku marca do pażdziernika a potem zamykam je na zimę .
W zimę wypuszczam może 8 razy z powodu ataku jastrzębi nawet szkoda kilku złotowego gołębia jak go jastrząb zżera a nie mowa o drogich gołębiach.
Wielu moich kolegów ma nie drogie a ładne gołębie i z takich się cieszy nie każdy może sobie pozwolić na wystawowe gołębie każdy ma takie jakie ma . |
|
|
|
|
|
|
 |
Krzy$

|
Wysłany: 2010-08-21, 16:45
|
|
|
| lion310 rozumiem cie ja tez nie mam ekstrawaganckiego gołębnika sam robiłem i cele lęgowe tez sam wszystko robiłem ale ja lubie gołebie zadbane Nielubie jak w gołębniku jest ciasno tego Nielubie jak już umnie jest ciasno wtedy golebie Ida na Allegro albo do osób które zamówił sokoły ale tez nie rozumiem osób które maja po 100szt w jednym gołębniku 3x2 wtedy gołębie są zaniedbane |
|
|
|
|
|
|
 |
lion310
|
Wysłany: 2010-08-22, 12:43
|
|
|
| Ja też nie mam cudów i nie lubię przepełnienia jak już za dużo to oddaje znajomym. |
|
|
|
|
|
|
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 544 Otrzymał 82 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-23, 10:38
|
|
|
| Witam. Do mnie właśnie przylatują często naprawdę dobre gołębie, tak jak już pisałem wcześniej ostatnio weszła mi do woliery sroczka polska koloru czarnego, nie taka za 50 złotych, lecz przynajmniej 150zł, jest jeszcze młoda, dopiero zaczyna zmieniać pierwsze pióra w skrzydłach oraz wszedł jeszcze standart z 2009r. też naprawdę bardzo dobrej klasy wart około 70-80zł. Oczywiście powchodziło jeszcze sporo takich gołębi od 30 do 50 zł/szt, które przehandlowałem lub wymieniłem. Nie myślcie, że jestem jakimś łapaczem, czy coś;P zgarniam tylko gołębie, które są już kilka dni w gołębniku, zawsze daję im szansę, na to, by odzyskały siły i poleciały dalej w drogę, zawsze najedzą się karmy, napiją i lecą dalej. |
|
|
|
_________________ Robert Szadkowski - hodowca;))
Moja galeria:
http://rasowegolebie.pl/galeria/robert1993
Moja stronka:
http://indian-hodowla-barb.blog.onet.pl/
GołębieOnline:
http://golebieonline.pl/profil/7016/
Robson |
|
|
|
 |
Krzy$

|
Wysłany: 2010-08-23, 14:03
|
|
|
robert1993, no ja własnie złapałm pocztowego w golebniku DV z numerem telefonu zadzonilem ale tel do polaka gołąb ma powyrywane pióra w lotach ledwo lata jutro ide wysłac go na poczcie a koleszka powidział ze mi wysle 100zł za fatyge ( chciałem tylko za poczte i klatke ) to golab po jakis jansenach |
|
|
|
|
|
|
 |
lion310
|
Wysłany: 2010-08-23, 18:17
|
|
|
JA nigdy nie pozwolę zjeść czy wypić w gołębniku obcemu gołębiowi to jest szaleństwo można powiedzieć że samemu chce się żeby gołębie wylądowały w piachu.
Złapanego delikwęnta wsadzam do odosobnionego pomieszczenia z dala od reszty gołębi i tam dostaje jeść i pić . |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|