Forum o gołębiach rasowych Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Wystawy
Autor Wiadomość
ADAM99999 

Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2010-01-31, 20:49   

ja też jade do poznania w niedzielę
Postaw piwo autorowi tego posta

Bartas16 

Otrzymał 14 piw(a)
Wysłany: 2010-01-31, 21:53   

gemus i reszta nie wiem czy kiedy kolwiek byłeś na wystawie na dyżurze nocnym ja jestem młodym hodowcą (16lat mam) i na nockach byłem już chyba z 4 na swojej wystawie w Bydgoszczy. i Na noce teraz w grudniu było nas 4 i staraliśmy się wiesz jak najbardziej uprzyjemnić gołębiom pobyt na naszej wystawie. i Wiesz zeby napoić i nakarmić około 800gołębi to już jest problem wesz do tego (ja jestem zawsze z piątku na sobotę) jeszcze przyczepianie kart po ocenie ( dodam jeszcze że robiłem dla nas katalog i całe 3 tyg przed wystawą pracowałem i jeszcze w piątek cały dzień bo poprawki w katalogu wpisywanie ocen itd) zamykanie klatek wiec wiesz nie jest to mało do roboty. Wiesz ale żeby było wszystko na wystawie "tip top" to musi być zgrane stowarzyszenie/związek a nie tak jak w niektórych stowarzyszeniach tak prawde mówiąc pracuję 10-15 osób a jest zapisanych około 45-50 wiec łatwa matematyka reszta należy tylko po to aby dostać obrączki i handlować naszymi "pupilami" to na tyl z mojej strony przepraszam że takie długie ale musiałem to z siebie wyrzucić ;lol; ;look

marcinno665
marcinno665

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-02-08, 15:47   

Kiz0313 napisał/a:
Moim zdaniem na wystawach to gołębie mają żle. Powinno się im sprzątać w celach pod wieczór na drugi dzięń wystawy aby miały czysto pod łapkami. I powinno się im dawać codzienie nową wode i ziarno a nie jak na niektórych wystawach nic nie mają. Komu się to chce???Im

nie to że powinni miec "czysto pod łapkami "ale powinni dać ruszt pod gołębie łapciate

P.S. postawcie piwo

Odpowiedz do tematu