Ja tak, jak Józek daje profilaktycznie Parastop. Rewelacyjny środek. Jak ktoś jest zainteresowany to na PW mogę wysłać numer do sklepu, który wysyła za pobraniem pocztą polską. W tym roku płaciłem po 5 zeta za saszetkę.
Wysłany: 2012-02-26, 11:49 Odrobaczanie podczas lęgów
Mam pytanie. Czy odrobaczał ktoś gołębie podczas lęgów ? Ewentualnie dlaczego się nie powinno tego robić właśnie podczas lęgów i czym to grozi? Dlaczego jest sporo głosów przeciwko skoro w ulotkach informacyjnych często nie ma słowa o zakazie?
Ostatnio zmieniony przez grzegorzk1979 2012-02-26, 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Można odrobaczać ale nie wszystkimi preparatami.Można np.Pyrantesanem . Nie należy używać środków zawierających chlorowodorek levamizolu, ponieważ po stosowaniu tego leku w okresie okołolęgowym większa ilość jaj jest jałowa a wyklute młódki często nie wchłaniają prawidłowo żółtka (źle zagojone pępki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum