| | | |
| |
|
|
|
Przesunięty przez: slaby1986 2010-04-09, 11:43 |
Zero chemi. |
| Autor |
Wiadomość |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-01-22, 09:55
|
|
|
| Nalej tą samą wodę tylko bez glukozy i się dowiesz albo daj inną wodę z glukozą. |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
kurak
Hodowla Kariera

Wiek: 21 Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 158 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: Czernice Borowe
|
Wysłany: 2011-01-22, 19:52
|
|
|
| To ja wam wytłumaczę czemu tak jest... nikt z was zapewne się nie zastanawiał nad tym czy dobrze postępuje z podawaniem wody otóż tak bakterie rozwijające się w wodzie dzielą się na takie które można zlikwidować tylko bez wody przez osuszenie pojnika.... nie da nic wyparzanie itd po prostu nie da bo bakterie po zlaniu woda żyją znów, nawet po wyparzeniu zauważcie ze pojnik dalej śmierdzi przez podawanie rożnego rodzaju witamin itd itd bakteria wybiera sprzyjające warunki w których mogą bytować ... dlatego zaleca się na jeden gołębnik mieć dwa pojniki w tym osuszonym podajemy wodę a wcześniejszy myjemy i pozostawiamy do osuszenia wtedy da nam to pewność że pozbyliśmy się niektórych bakterii poprzez mycie a te które pozostały czyli te które rozwijają się w wodzie zostaną zabite właśnie przez osuszenie. |
|
|
|
_________________ Pozdrawiam
http://kurak.flog.pl/
http://hodowla-englishcarrier.blog.onet.pl/ |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Happek |
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 574 Otrzymał 92 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
|
|
|
 |
kijar [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-23, 10:18
|
|
|
zrobiłem experymęt woda z wodociągu przegotowana wychłodzona + ta glukoza w szklance i po nocy zdziwienie woda ZIELONA
chyba to te dodatki to robią |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2011-01-23, 13:04
|
|
|
| kurak, interesujące. kijar, możliwe. Osobiście nie mam pomysłu innego. |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
sebacha95

Wiek: 16 Dołączył: 31 Paź 2010 Posty: 81 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 2011-01-23, 19:58
|
|
|
| A z tą gencjaną to możliwe bo np. do akwarium też jest środek bakteriobójczy właśnie z gencjaną. |
|
|
|
_________________ Pomogłem? postaw browara |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.27 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|