| | | |
| |
|
|
|
|
Wentylacja Zimą |
| Autor |
Wiadomość |
syrtyr
-----

Wiek: 32 Dołączył: 13 Gru 2011 Posty: 365 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Radoszyce
|
Wysłany: 2012-02-01, 16:40 Wentylacja Zimą
|
|
|
| Ja w te mroźne dni zamykam okienka kratek wlotowych(dopływ świeżego powietrza) nie posiadam chociaż musze pomyśleć na wiosne, Uchylam w małym stopniu sufit .Myśle że jest ok ponieważ mróz nie wchodzi mi na okienka w śroku. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2012-02-01, 17:00
|
|
|
U mnie tak jak i cały czas w sumie. Wczoraj trochę szybę od woliery przysunąłem ale też nie do końca. Przeciągu nie ma a to że zamknę okno i tak nic a nic nie pomoże.
Wlotów na dole nie mam a komina który jest nie zatykam niczym. |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
krzysiek98
Wiek: 14 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 150 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Złotowo
|
Wysłany: 2012-02-01, 17:28
|
|
|
| Ja po prostu zostawiam uchylony szyberek pod sufitem i uważam aby nie było przeciągu. |
|
|
|
_________________ Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
|
 |
syrtyr
-----

|
Wysłany: 2012-02-17, 21:36
|
|
|
Witam. W jaki sposób można sprawdzić czy wentylacja jest ok. Po wejściu do gołębnika nie czuje żadnych zapachów. Myślę że dopływ świeżego powietrza jest wystarczający, lecz chodzi o wylot. Jak odpalę papierosa dym ucieka do góry nie rozchodzi się na boki. Na siatce sufitowej przy wylocie jest taka mała pajęczynka, wkurza mnie tylko to że jak ptaki fruwają to widoczny puch unosi się do góry jednak nie każdy jest wyciągnięty ponad sufit , większa część opada .Jak to powinno wyglądać? Na co trzeba zwracać uwagę by stwierdzić że wentylacja jest dobra?
A drugie pytanie dotyczące kominka. Czy wstawiając kominki na poddaszu (w moim przypadku )muszę resztę otworów pozatykać? bo mam z przodu szczeliny i z tyłu oczywiście nad sufitem. |
|
|
|
|
|
|
 |
czeskikret

Wiek: 25 Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 355 Otrzymał 42 piw(a) Skąd: Lipiny
|
Wysłany: 2012-02-17, 22:10
|
|
|
Pył jest cięższy od dymu i dlatego opada część. A jeśli nie czujesz żadnych niepożądanych zapachów to jest ok, tylko może pawikom nie służy palenie Co do drugiego pytania raczej nie musisz zatykać, wtedy po prostu będzie lepsza wentylacja. |
|
|
|
|
|
|
 |
syrtyr
-----

|
Wysłany: 2012-02-17, 22:21
|
|
|
| Chyba zrobię 2 kominki będzie sprawa załatwiona ale jeszcze za nim pojawią się kominki przerobie sufit. |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.32 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|