| | | |
| |
|
|
|
|
Oswajanie gołębi |
| Autor |
Wiadomość |
krzysiek98
Wiek: 14 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 150 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Złotowo
|
Wysłany: 2012-02-01, 19:30 Oswajanie gołębi
|
|
|
| Gołębie oswajają się dość szybko.Wymaga to dużo cierpliwości. Jak zacząć oswajanie? Krok 1. Zacznij od przybliżenia się do gołębi. Nasyp im trochę jedzenia, i nie odchódź. Zaczekaj, aż jakiś gołąb zleci i zacznie jeść, a gołębi zacznie przybywać coraz więcej. Jeśli nie będzie skutku, odejdź jeszcze dalej \lub kucnij, albo nasyp jedzenie nieco dalej.
Gdy jedzących gołębi będzie już trochę, zacznij powoli się przybliżać coraz bardziej do nich. Ponawiaj takie próby bycia blisko przy gołębiach jeszcze jakieś 3-5 razy.
Krok 2.Następnie rozsypuj jedzenie dookoła siebie, tak aby gołębie poruszały się do woli dookoła Ciebie i się nie bały.
Krok 3.Później nasyp im na ziemię jedzenia tylko trochę, albo nie nasypuj im wcale - weź jedzenie w rękę, kucnij i przyłóż ją do ziemi, oddalając ją od siebie. Pewnie znajdzie się śmiałek, który spróbuje zboża z Twojej ręki, a za nim kolejni. Spróbuj tak ok. 5 razy karmić gołębie z ręki, coraz bardziej przybliżając do siebie rękę, a następnie podnieś ją , i podnoś ją coraz wyżej jednocześnie wstając.
Pamiętaj!!
1.W ten sposób gołębie nauczą się jeść Ci z ręki, jeść i poruczać się koło Ciebie.
2.Jeśli zawsze będziesz karmić w ten sposób gołębie, i pilnować zasad, nie straszyć ich być może nie będą się one Ciebie bały, nawet jak będziesz je łapać.
3.Pamiętaj o zasadach, które dopuszczą do oswojenia gołębi!
Nie wykonuj nagłych ruchów, nie łap bez powodu gołębi, nie rozganiaj ich, nawet staraj się, aby nie ruszać się wcale, nie ruszaj głową, ręką, nie strasz ich i nie rozmawiaj, szczególnie głośno. |
|
|
|
_________________ Pozdrawiam Krzysiek |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): lasica1211, justysia2606 |
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2012-02-01, 21:15
|
|
|
| krzysiek98, skąd to wziąłeś? |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
krzysiek98
|
Wysłany: 2012-02-02, 11:20
|
|
|
Większość sam wymyśliłem.Przylatywał do mnie kiedyś gołąb i nie bał się mnie posypywałem mu ziarno i podchodził coraz bliżej pomyślałem ,,On się mnie nie boi i jest obcy a moje gołębie czasami się mnie po prostu boją,, i zacząłem robić to co napisałem machnąłem ręką wstałem to wszystko sam zauważyłem i opisałem a o tym na co zwracać u wagę to gdzieś sam przeczytałem i żeby gołębie chodziły wokół ciebie ale 70% pracy na 100% jest moje albo więcej. |
|
|
|
|
|
|
 |
krzysiek98
|
Wysłany: 2012-02-02, 11:24
|
|
|
| a i jeszcze te 3-5 razy itd to tylko tak napisałem żeby miało to wygląd bo ja niezliczenie do nich podchodziłem ale niektóre tylko po kilku razach mnie się nie bały |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|