|
Nowe gołębie - pawiki |
| Autor |
Wiadomość |
Mlodziak
|
Wysłany: 2010-06-13, 14:34 Nowe gołębie - pawiki
|
|
|
| Witam , mam od 3 tygodni u siebie gołębie pawiki które kupiłem na giełdzie. Kiedy mogę je wypuścić aby nie uciekły ? Dodam ze były to stare gołębie |
|
|
|
|
|
|
 |
Matiz

|
Wysłany: 2010-06-13, 15:34
|
|
|
| Hmmm...myślę że nie powinno być z nimi problemu,czy właściciel mieszka blisko.Pawiki latają mało wiec po wypuszczeniu nie powinny uciec. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-06-13, 20:42
|
|
|
Na pawikach zacząłem i pewnie skończe swoją hodowle.
W swojej hodowli nie natrafiłem jeszcze żeby kiedyś pawik wybrał się do domu a raczej lepszym określeniem by było do poprzedniego właściciela.
Nie raz jakiś potrafił spier*** z klatki jak wypuszczałem inne gołębie i 3-4 godziny po kupieniu siedział już u mnie na dachu, nigdy żaden nie uciekł.
Jeśli te pawiki są dość dobrej klasy czyli mają w miare przyzwoite ogony tym bardziej nie dadzą rady nigdzie uciec.
Oby tylko nie miały problemu z powrotem do gołębnika czyli trafieniem do wylotu drzwi itd wszystko powinno być wporządku.
Uważaj na psy, koty itd bo nie masz pewności czy potrafią latać, moga być z woliery albo do oblotu mialy dostęp bardzo bardzo żadko.
O ile w ogóle wyjdą z gołębnika bo mialem takie co po prostu nie chciały, posiedziały na progu ale z gołębnika nie wyszły. Powodzenia |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Mlodziak
|
Wysłany: 2010-06-14, 16:51
|
|
|
Są to 'normalne' pawiki , nie jakieś wysokiej klasy takie srednie , w niedziele je wypuszcze i napisze co i jak
dzieki za rady |
|
|
|
|
|
|
 |
Matiz

|
Wysłany: 2010-06-14, 17:40
|
|
|
| jak będziesz je wypuszczał to może się zdarzyć że nie będą wiedziały jak wejść i mogą być dosyć ostro zdezorientowane jeśli masz inne gołębie które już wiedza gdzie jest wejście to powinny po nich zpapugować to.Zazwyczaj przy pierwszym wypuszczeniu as trudności ale potem idzie gładko. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1370 Otrzymał 105 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-06-14, 20:07
|
|
|
Jak Matiz napisał przy pierwszym razie mogą się motać, lecz ostatnie to ostatnie ale powinny wejść do gołębnika.
Więc na spokojnie bez nerwów niech lecą. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Mlodziak
|
Wysłany: 2010-06-19, 14:25
|
|
|
Wypuściłem ich wczoraj i nie uciekły , siedzą w gołębniku
dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-06-21, 07:45
|
|
|
I tak miało być.
Pawik bynajmiej dla mnie nie jest za bardzo skłonny do uciekania, nigdy nie było z Nimi problemów. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
|
|