Przesunięty przez: Happek 2010-10-23, 11:41 |
Felegyhazer |
| Autor |
Wiadomość |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-03-02, 21:54
|
|
|
Oto moje ptaki:
Na nadchodzący sezon przygotowałem:
4 pary czerwone oraz 1 żółtą
(P.S Na zdjęciach są jeszcze czarne lecz one zostały sprzedane)
http://www.fotoszok.pl/ga...cf6453.jpg.html - Moja nowa galeria, zapraszam.
Czekam koledzy na zdjęcia waszych ptaków i wasze opinie o rasie
[ Dodano: 2010-03-03, 14:00 ]
Lepsze zdjęcia żółtej parki
 |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
BODEKS
|
Wysłany: 2010-03-03, 16:36
|
|
|
Witam
gołębie trzymasz w wolierze czy codziennie wypuszczasz?
Ja mam jedna parkę (z 2009r) Nie jest zbyt chętna do latania. Samiec bardzo rozbijał się w gołębniku. Niektóre samce wręcz terroryzował. Czy Twoje również są takie agresywne ? . Teraz się trochę uspokoił bo jest zajęty wysiadywaniem jaj. |
|
|
|
_________________ pozdrawiam BODEKS |
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-04-03, 17:07
|
|
|
Woliera, wypuszczane bardzo rzadko, samce teraz może i są agreswyne przy innych gołebiach ale ich walki między sobą mi nie przeszkadzają, zwłaszcza że nie mam za dużego gołębnika. W końcu to samce...pokaz sił hehe, samice są nawet bym powiedział strachliwe lecz nie powiem zlego słowa o NIch nigdy nie bylo aby innym gołebiom niszczyły gniazda itp
Samce pawików nie raz robią mi dużo więcej problemu Dla mnie ogólem bardzo "prosta" do hodowli rasa, siedzą dosc dobrze, karmią nie ma problemu oby im nie przeszkadzac.
[ Dodano: 2010-03-15, 15:50 ]
Wszystkie Felki już siedzą na jajkach Bardzo milo, nie które nawet niebawem powinny miec mlode.
BODEKS jak z Twoimi? Może jakieś foto?
[ Dodano: 2010-04-03, 17:08 ]
Post ma nową date ponieważ chcialem odswieżyc temat a inaczej nikt by nie zauważył że coś napisałem
U mnie młode już w pałach a Felki gonią się na kolejne jajka.
BODEKS, co z Twoimi? Jakies foto? |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
rys
Witam wszystkich

|
Wysłany: 2010-04-03, 21:21
|
|
|
| witam! Ja mam 3 pary felkow 2 pary czerwonych i 1 pare samica zolta i samiec czerwonych 1 para ma juz mlode w plakach a pozostałe maja jajka. narazie nie mam aparatu ale jak bende mial dodam zdjecia. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-04-03, 21:32
|
|
|
Czekam na foty
[ Dodano: 2010-04-03, 21:45 ]
2 oblot od jesieni Czyli 2 kwietnia
Zdjęcia po kliknięciu jeszcze się powiększają
 |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
BODEKS
|
Wysłany: 2010-04-05, 12:09
|
|
|
witam
U mnie młode wykluły się dopiero trzy dni temu . Pierwsze jajka zmarnowały . Mam tylko jedna parkę. Zdjęcia zrobię i wkleje za kilka dni w tej chwili mam trochę mało czasu.
Czy masz niebieskie ? |
|
|
|
_________________ pozdrawiam BODEKS |
|
|
|
 |
rys
Witam wszystkich

|
Wysłany: 2010-04-05, 18:10
|
|
|
| U mnie na dniach bendą sie kluc u następnej pary mlode. A u tej pary co pisałem ze mają mlode w pałkach to mlode rosna jak szalone ogólnie bardzo dobrze karmią. Musze jeszcze se dokupic felyhazerów w inym kolorze np niebieskie lub czarne bo mam narazie czerwone i zółte. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-04-06, 10:55
|
|
|
| Niestety nie mam niebieskich miałem czarne są jeszcze na którymś foto z wcześniejszych postów lecz sprzedałem bo nie była to za wysoka klasa. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
rys
Witam wszystkich

|
Wysłany: 2010-04-06, 13:34
|
|
|
| Happek jak bendziesz mial jakiegos zołtego samca na sprzedaż to daj zna. |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-04-06, 18:40
|
|
|
Hoho.
Pierwszy żółty młody od dwóch lat rośnie żeby nie zapeszczyć. Drugi padł.
W tamtym roku miały młode oba padły rozparzyły się i cuda nie widy.
Co dobre i wartościowe to chuk się nie wiedzie.
rys, jeśli nie pójdzie do nikogo znajomego a raczej nie pójdzie bo jedyni znajomi co mają felki do sprzedania mieli po 30 i więcej to będzie na allegro więc wstawie link i życze powodzenia. |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
Happek

|
Wysłany: 2010-08-26, 22:16
|
|
|
Felegyhazer/Felek/Kiskun
Powstanie/historia rasy:
Rasa wyhodowana w węgierskim mieście Kiskunfelehyhazi w XIXw. Nazwa rasy jest skrótem od nazwy miejsca powstania.
Ogólnie:
Ufne ptaki o pełnym życia temperamencie. Widać że była to rasa wysokolotna (teraz większość to woliera), ich zachowanie jest ruchliwe, cały czas się ruszają, szukają tego "czegoś" do poderwania się do lotu. Na węgrzech występuje odmiana gładkogłowa. Gołąb z grupy lotnych, obrączka numer 7, odmian barwnych 10. Występują odmiany jednobarwne lecz u Nas są one bardzo rzadkie np.białe, czerwone. Popularniejsze są o rysunku gąski: czerwone (najpopularniejsze), czarne,niebieskie, żółte (chyba najdroższe).
Gołębie troskliwie zajmują się młodymi.
Budowa:
Przysadzista, zaledwie średniej wielkości sylwetka z niemal poziomą postawą. Szeroka, wypchnięta do przodu pierś. Krótka szyja i nogi. Zaokrąglana linia głowy z szerokim czołem i okrągłą koroną z rozetą. Plecy i ogon tworzą linię. Oczy białe lub ciemne, czasem też perłowe.
Link do wzorca (kliknij)
Opis na portalu (kliknij) |
|
|
|
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
kijar [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-23, 19:49
|
|
|
pierwsze pytanie co jest grane z żółtymi felkami miałem trzy został jeden{2 zdechły} czy dlatego są najdroższe bo najdelikatniejsze ?
mam jeszcze dwa czarne,jedną niebieską i jednego czerwonego ,ten czerwony sparował się z niebieską jakie będą młode bo coś słyszałem o dominujących kolorach i zastanawiam się czy dobrze się sparowały ?
są to młode ptaki z tego roku od dobrego hodowcy więc nie chciałbym tego zpi@przyć a czarne chyba będą parą natomiast żółta to chyba samica . |
|
|
|
|
|
|
 |
Matiz

|
Wysłany: 2010-10-23, 20:55
|
|
|
| Opisz trochę objawy jak się zachowywały bo tak to nikt ci nic nie powie nie będziemy gdybać bo w ciemno to można yhym...... . |
|
|
|
|
|
|
 |
kijar [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-24, 12:27
|
|
|
były takie smutne ,ospałe a na końcu dostały biegunkę
to były młodziutkie ptaki jak je kupiłem to jeszcze piszczały
pozostałe felki były troszkę starsze ale inne rasy też kupiłem młodziutkie i żyją
a to moje gołębie
www.rasowegolebie.pl/gale...-album-glowny/4 |
|
|
|
|
|
|
 |
kijar [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-24, 13:51