| | | |
| |
|
|
|
Przesunięty przez: Happek 2010-10-27, 17:44 |
Garłacz Śląski |
| Autor |
Wiadomość |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-08-28, 18:21 Garłacz Śląski
|
|
|
Garłacz Śląski
Powstanie/historia rasy:
Wyhodowana na Śląsku, w Bohemii i na Morawach w XIX w. ze starych niemieckich i węgierskich garłaczy. Wcześniej nazywane również garłaczami połyskliwymi. Pierwsze stowarzyszenie powstało w roku 1913 we Wrocławiu.
Ogólnie:
Silne rozpowszechnienie. Duży wybór ubarwienia. 75 odmian barwnych. Obrączka numer 8.
Budowa:
Mocna, ale smukła i przyjemna z wyglądu sylwetka. Wyprostowana postawa z lekko wklęsłą linią pleców. Przód tułowia i tylna część ciała w stosunku 3/5 do 2/5. Długa szyja z dużym wolem w kształcie gruszki. Talia nad piersią. Swobodna postawa z całkowicie widocznymi podudziami. Wzdłużnie zaokrąglona głowa. Oczy pomarańczowe do żółtych. |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
robak8810
Dołączył: 06 Lut 2010 Posty: 32 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: rawicz
|
Wysłany: 2010-10-31, 18:22
|
|
|
Jest to piękny ptak. Dobrze wychowuje swoje młode. Jest bardzo spokojny nie miałem z nim problemu w hodowli.
Posiadam obecnie 5 par tego gatunku. Kolory jakie mam to szymel, czarne, roty, kakaowe. Moje garłacze na wystawie. |
|
|
|
|
|
|
 |
Józek

Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 71 Otrzymał 43 piw(a) Skąd: śląsk
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Happek, pocztowy75 |
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 574 Otrzymał 92 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.25 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|