| | | |
| |
|
|
|
|
MONDAIN |
| Autor |
Wiadomość |
pajter63
Wiek: 16 Dołączył: 10 Lis 2010 Posty: 26 Otrzymał 3 piw(a)
|
Wysłany: 2010-11-23, 19:53 MONDAIN
|
|
|
Pochodzenie:
Francja, początkowo hodowano w celach zysku, wyhodowane z różnych gołębi ras lokalnych do dzisiejszego wyglądu.
Wrażenie ogólne:
Duży, szeroki, o głębokiej piersi, stosunkowo krótki, nisko stojący, o poziomej postawie tułowia, małej głowie, wadze przynajmniej 750 – 800 i mocnej postaci.
Rodzaje kolorów:
Białe, czarne, czerwone, czerwono - płowe, żółte, niebieskie z czarnymi pasami, niebieskie bez pasów, niebieskie - grochowe, niebiesko – siwe (szymle), czarno - pstre, żółto - pstre, czerwono - pstre.
Kolor i rysunek:
Wszystkie kolory intensywne i czyste, niebieskie włącznie z niebiesko - siwymi (szymlami) z białymi plecami, pstre o możliwie równomiernie rozmieszczonym rysunku.
Duże błędy:
Mały lub za długi tułów, wąska pierś, długa szyja, za wysoka postawa, uniesiony lub opuszczony ogon, opuszczone skrzydła, odkryte plecy, gruba albo spłaszczona głowa, ściągnięte czoło, gruby, krótki dziób, mocne błędy w kolorze i rysunku, pasy przy niebieskich bez pasów.
Uwagi do oceny:
Kształt figury – wielkość - szerokość piersi i głębokość - szerokość ramion – szyja -krótkość tułowia – postawa - ułożenia figury - kształt głowy - oczy i ich kolor - kolor upierzenia – rysunek - ogólny wygląd.
Obrączka numer 10
Źródłem jest książka "WZORCE GOŁĘBI RASOWYCH WYSTĘPUJĄCYCH NA WYSTAWACH W POLSCE WYDANIE 2003r." |
|
|
|
|
|
|
 |
Happek

Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 1572 Otrzymał 128 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2010-11-23, 21:26
|
|
|
Powtórzę się.
pajter63, nie ma taryfy ulgowej. Gdy jeszcze x czasu temu nie było Regulaminu tego działu, tłumaczyłem na początku i głaskałem po główkach, te czasy minęły.
Jest to kopia z innego portalu. Dostajesz ostrzeżenie za łamanie Regulaminu Działu. OBOWIĄZKIEM każdego jest zapoznanie się z Regulaminem, widać że tego nie zrobiłeś.
Proponuje się zapoznać:
Regulamin Forum
Regulamin Działu "Rasy Gołębi" |
|
|
|
_________________ "Tak to bywa, pies utonął-łańcuch pływa".
Moja Strona-Zapraszam!
Happek/Szaleniec |
|
|
|
 |
pajter63
Wiek: 16 Dołączył: 10 Lis 2010 Posty: 26 Otrzymał 3 piw(a)
|
Wysłany: 2010-11-24, 17:08
|
|
|
| Źródłem jest książka "WZORCE GOŁĘBI RASOWYCH WYSTĘPUJĄCYCH NA WYSTAWACH W POLSCE WYDANIE 2003r." |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.23 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|