Krzy$, powinno się dawać same małe ziarna. Jak mają sama pszenicę non stop to też dobrze i nic im nie będzie.
U mnie dostaje samą pszenicę i próbuje dawać kukurydzę na razie nic mu nie dolega. Poradził mi znajomy wet żeby kukurydze zmiażdżyć to będzie lepiej.
Ciągle się boje że znowu mu się to przytrafi, ale ja wybrałem metodę karmienia raz dziennie może to jest najlepsza metoda bo do dzisiaj mam spokój.
Wiek: 22 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 187 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Kraśnica woj.Łodzkie
Wysłany: 2010-12-17, 23:08
no no ja tez tylko raz dzienie daje o róznych porach zlezy jak mam robote ale powines zmienic im dawki dajesz im sama przenice to tak jak ty bys jat nonstop bułke i tak zawsze troche prosa troche jeczmienia to nijest takie drogie a gołebie to bardzo uwielbiaja
maja jęczmień jeszcze u kukurydze, i czasem dostaja proso.
Hodowca Norwichów z którym rozmawiałem mówił mi że on daje tylko pszenice. U niego żadnego innego ziarna gołębie nie zobaczą. Całe życie siedzą tylko na jednym gatunku zboża, na pszenicy.
No i dziwić się tu jak ktoś kupi od niego gołębie da inne ziarno to mogą i być problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum