| | | |
| |
|
|
|
|
Mewka Staroniemiecka |
| Autor |
Wiadomość |
ADAM99999

Wiek: 16 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 169 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 2010-02-04, 18:30 Mewka Staroniemiecka
|
|
|
Rasa najczęściej spotykana na bazarach rynkach czy targach, jest też jedną z najbardziej znanych ras.Jest ona średniej wielkości ze średnio długim dziobem.Mewka ta posiada koronę zakończoną rozetami, ma też dobrze rozwiniętą tzw. krawatkę na szyi. Jest to gołąb koloru białego z tarczami w kolorze z białymi lotami(od 7 do 10) .Występują też jednokolorowe ale są żadko spotykane.
Występuje w takich kolorach jak: niebieskie z czarnymi albo białymi pasami, niebieski - groch, czarne, czerwone, żółte, płowo - czerwone, płowo - żółte, płowo - brązowe. Płowo - niebieskie bez lub z pasami; jednokolorowe białe; z kolorowym ogonem; czarne, niebieskie, czerwone i żółte.
Nie wiesz czegoś pytaj !!!!!
DSC00110.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 99.9 KB |
|
|
|
|
|
|
|
 |
rys
Witam wszystkich

|
Wysłany: 2010-02-06, 20:07
|
|
|
| Bardzo ładne wesołe ptaszki bardzo dobze się rozmnażają od nich zaczynałem sowja hodowle. |
|
|
|
|
|
|
 |
bodek16
Wiek: 28 Dołączył: 24 Sty 2010 Posty: 58 Skąd: Wierzbnik woj.Opolskie
|
Wysłany: 2010-02-08, 18:57
|
|
|
| to tak jak ja moje pierwsze rasowe gołębie to właśnie mewki bardzo lubię te gołąbki są bardzo wesołe |
|
|
|
|
|
|
 |
robert1993
Hodowla Indianów

Wiek: 18 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 544 Otrzymał 82 piw(a) Skąd: Zakrzewo - okol. Płocka - mazowieckie
|
Wysłany: 2010-09-01, 12:58 Mewka staroniemiecka
|
|
|
Powstanie rasy:
Nazwa rasy - mewka - wywodzi się z ubarwienia tarczy charakterystycznego dla mewy srebrnej. W 1956 roku rasa została ponownie uznana w standardzie niemieckim.
Figura i głowa:
Sylwetka sprawiająca wrażenie przysadzistej. Krótka szyja, pierś szeroka, stosunkowo krótkie upierzenie na skrzydłach i ogonie. Skoki krótkie, ledwie widoczne uda. Czubek głowy okrągły i szeroki, czoło wysklepione, korona pełna, okrągła z bocznymi rozetami. Średniej długości dziób, tworzący z czołem kąt rozwarty. Oczy ciemne. W przypadku tarczowych kolor tylko na tarczy i na 7 - 11 lotkach. 18 odmian kolorystycznych, wśród których występuje jednolity biały i cztery barwnoogoniaste.
Cechy szczególne:
Wdzięczna, delikatna rasa. Duże rozpowszechnienie, zaawansowany stan hodowli.
Grupa: Mewki
Obrączka: Numer 7
Odmiany barwne: 21
Źródło: "Gołębie" Horst Schmidt
Link do wzorca (kliknij)
mewka staroniemiecka.jpg Źródło: www.google.pl |
 |
| Plik ściągnięto 924 raz(y) 17.11 KB |
|
|
|
|
_________________ Robert Szadkowski - hodowca;))
Moja galeria:
http://rasowegolebie.pl/galeria/robert1993
Moja stronka:
http://indian-hodowla-barb.blog.onet.pl/
GołębieOnline:
http://golebieonline.pl/profil/7016/
Robson |
|
|
|
 |
Krzy$

Wiek: 22 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 194 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Kraśnica woj.Łodzkie
|
Wysłany: 2010-09-03, 20:02
|
|
|
| mój kolega ma ich chyba ze 30 ale czyste |
|
|
|
_________________ moja rasa to Sokół Gdański
Posiadam Prawie wszystkie Kolory
(brakuje mi tylko Buntów )
( wiem wiem pisze z bledami ) |
|
|
|
 |
lion310
Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 137 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: okolice Siedlec
|
Wysłany: 2010-09-04, 20:21
|
|
|
| Ja mam takiego samego samca jak na focie tylko same muszę donieść. |
|
|
|
|
|
|
 |
xxadrian27xx

Wiek: 16 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 137 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Nowosiadło Okolice Płocka
|
Wysłany: 2011-01-09, 21:11
|
|
|
| mam za miar takie kupić |
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0.25 sekundy. Zapytań do SQL: 20 |
|