| Autor |
Wiadomość |
Temat: Allegro |
robert1993
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 7741
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2012-05-16, 15:55 Temat: Allegro |
Czyżby nowa rasa pochodząca z krajów orientu? Haha[...]haha! :D
http://allegro.pl/szeik-s...2351459807.html |
Temat: Moja hodowla |
robert1993
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 6724
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-15, 16:00 Temat: Moja hodowla |
xxadrian27xx, na razie nie bardzo jest, co oceniać... Jak już będą większe, to wtedy będzie można o nich pogadać
Pozdro. |
Temat: Kąpiel |
robert1993
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 979
|
Forum: Porady hodowlane Wysłany: 2012-05-14, 22:10 Temat: Kąpiel |
Happek, pierwszy raz widzę taką akcję na oczy :D Widać, że nie ma jakiegoś siarczystego mrozu, ale jednak poniżej zera, a gołębie kąpią się w najlepsze...
Jakoś widać, że nie wpływa to na ich zdrowie i kondycję, skoro hodowca sam organizuje im tę kąpiel |
Temat: Typy gołębników, wyposażenie itp |
robert1993
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 5419
|
Forum: Gołębniki Wysłany: 2012-05-14, 22:06 Temat: Typy gołębników, wyposażenie itp |
Happek, gołębniczek według mnie super zrobiony, bardzo pomysłowo i komfortowo dla hodowcy i gołębi
A jeśli chodzi o cele, to bardzo fajnie hodowca rozwiązał sytuację z kolejnymi lęgami. Miska jest wyżej, młody się wykluwa, troszkę odchowuje i leci na dół, żeby miska była wolna i wtedy parka może nieść następne jajka, a młody jest nadal karmiony. Młody, dlatego, że nie może dosięgnąć miski, nie nęka gołębia wysiadującego, przez co jajka są bezpieczne.
Wszystkie te zastosowania sprzyjają licznym i szybkim lęgom, bardzo mnie to zaciekawiło
Może kiedyś tez coś takiego wykombinuję ... |
Temat: Hodowla robert1993 |
robert1993
Odpowiedzi: 79
Wyświetleń: 2389
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-13, 22:03 Temat: Hodowla robert1993 |
czeskikret, nie pisałem, że są jakiejś nie wiadomo jakiej klasy, skupiam się głównie na Indianach, loczki są, bo są, tylko do ozdoby i urozmaicenia Wiem dokładnie, że są to średniaki, bez rewelacji, loki mają nieźle wykształcone, a reszta już mnie bardziej nie interesuje...
Pozdrawiam |
robert1993
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-10, 19:22 Temat: Hodowla robert1993 |
justysia2606, dziękuję za słowa uznania i również życzę Ci sukcesów
Mam teraz od groma czasu pomiędzy poszczególnymi egzaminami, więc chociażby z nudów, ale i z obowiązku staram się jak najlepiej zadbać o całe stadko :P |
robert1993
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-10, 16:14 Temat: Hodowla robert1993 |
Heeej. Znalazłem chwilkę czasu i cyknąłem kilka nowych fotek moich Rozpłodowców i "Wyroślaków": |
Temat: Anielskie skrzydło |
robert1993
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 289
|
Forum: Porady hodowlane Wysłany: 2012-05-07, 08:58 Temat: Anielskie skrzydło |
Witam. Sam z własnego doświadczenia i też z konsultacji ze znajomymi Hodowcami wiem, że w 3/4 przypadków problem ten sam się rozwiązuje, ale po długim czasie, najczęściej po pierwszym pierzeniu. Żeby gołąb przez ten długi czas nie wyglądał jak po uderzeniu piorunem, ale też dla samej estetyki i komfortu gołębia powinniśmy się tym sami zająć i zrobić, tak jak napisałem kilka postów wcześniej
Napisałem także, że w 3/4 przypadków problem sam się rozwiązuje, więc zdarza się, że gołąb może bez naszej pomocy nigdy nie uzyskać normalnego wyglądu skrzydeł
Dlatego chyba lepiej wziąć sprawy w swoje ręce i pomóc naszym małym podopiecznym
To chyba tyle
Pozdrawiam! |
Temat: Hodowla Bastian8 |
robert1993
Wyświetleń: 688
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-06, 20:58 Temat: Hodowla Bastian8 |
| Mikuś napisał/a: | | Winerki piękne choć wole słabszej klasy ponieważ kształt głowy mi się bardziej podoba a jak z nich lotnością. |
Mikuś, zapewne ziemia - dach, dach - ziemia, nic więcej :D (jeżeli są w ogóle wypuszczane na krótki oblot).
Pozdro... |
Temat: Hodowla Bastian8 |
robert1993
Wyświetleń: 688
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-05-06, 20:55 Temat: Hodowla Bastian8 |
| bastian8 napisał/a: | Gołębie są u mnie szczepione bo w dzisiejszych czasach jak nie szczepisz nic nie masz |
Wystarczy dbać o wszystkie potrzeby gołębi, nie mieć syfu w gołębniku i wkładać w tę pasję całe swoje serce
Większość z Nas nie szczepi i jakoś nie widać pustek w gołębnikach, a wręcz przeciwnie
Bo szczepionka to nie wszystko, można zaszczepić od danego szczepu choroby, przyjdzie coś nowego i wtedy dopiero jazda...
Ale wracajmy do tematu :D
Gołąbki naprawdę super, czekam z niecierpliwością na nowe fotki szeków ;P
Pozdrawiam! |
Temat: Sprawdzanie kału |
robert1993
Wyświetleń: 217
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2012-05-05, 22:31 Temat: Sprawdzanie kału |
Witam. Ja tam w ogóle nie wiem, po co robić tyle szumu wokół gołębia, którego nawet za darmo bym nie chciał... Z takim, to niech się dzieje wola Boża... Tylko go odizoluj, żeby reszty Ci nie pozarażał Tak ogólnie, to szkoda jakiegokolwiek zachodu
Pozdrawiam i życzę powodzenia! |
Temat: Anielskie skrzydło |
robert1993
Wyświetleń: 289
|
Forum: Porady hodowlane Wysłany: 2012-05-05, 22:22 Temat: Anielskie skrzydło |
KrysSz, prosta sprawa, miałem tak kiedyś z kilkoma młodymi :D Bierzesz dobrą taśmę, czy plaster, sklejasz dwa lub nawet cztery sąsiednie pióra po obydwu stronach przerwy i po sprawie, po 2 tygodniach zdejmujesz i powinno być ok
Pozdro |
Temat: Problemy z parzeniem gołębi. |
robert1993
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 85
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2012-05-03, 17:41 Temat: Problemy z parzeniem gołębi. |
Turkotbila100, tak, oczywiście, jest to rzadki przypadek, ale niekiedy zdarza się, że w parze znajdą się dwa samce i dwie samice, które po podłożeniu im jaj, zachowują się jak normalna parka, wysiadują jaja i odchowują normalnie młode
Pozdro |
robert1993
|
Forum: Hodowcy i hodowle Wysłany: 2012-04-30, 11:53 Temat: Hodowla robert1993 |
Gruchacz97, dzięki Są już naprawdę duże, ledwo mieszczą się na dłoni :D |
Temat: Rozpoznanie rasy. |
robert1993
Odpowiedzi: 92
Wyświetleń: 4690
|
Forum: Rasy gołębi Wysłany: 2012-04-30, 11:37 Temat: Rozpoznanie rasy. |
bastian8, raczej coś zmieszanego z pocztowymi, ma troszkę z tipplera, ale oko jak widać przebarwia się na czerwone, dziób jest za duży, czyli skłaniałbym się ku mieszance czegoś lotnego ozdobnego z pocztowym
Pozdro |
| |