Forum o gołębiach rasowych Strona Główna

Znalezionych wyników: 6
Forum o gołębiach rasowych Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: LAHORE W KOLORZE IZABEL
Karol2489

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1081

PostForum: Ocena Gołębi   Wysłany: 2010-02-12, 16:09   Temat: Lahore
Do messi1996 uwierz mi hoduję te gołębie ponad 6 lat i trochę nie zgadzam się z twoją opinią odnośnie tego że brakuje im do ideału, otóż ptaki zostały przywiezione z Czech nie mają błędów w rysunku mają niezłą postawę, ogólnie gołębie wysokiej klasy, co do koloru to ta barwa wśród tych gołębi rzadko występuje i bardzo mało hodowców w naszym kraju posiada Lahore w taki odcieniu, na palcach można u jednej dłoni można policzyć. Także twoja ocena jest nie trafna....

[ Dodano: 2010-02-12, 16:11 ]
Koszt takiej pary nie jest taki tani, kupuje tylko i wyłącznie lahore wysokiej klasy.
  Temat: LAHORE
Karol2489

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 487

PostForum: Uformowane    Wysłany: 2010-01-31, 21:11   Temat: LAHORE
POWSTANIE RASY: Możliwe, brak jednak całkowitej pewnośći, że rasa pochodzi z Indii. Prawdopodobnie importowane ptaki (gołębie sherajee, gola i bahatia) zostały w Niemczech, Austrii i Angli około 1880r. uformowane w rasę. Niemieckie stowarzyszenie istnieje od roku 1911. Rasa wzięła swoją nazwę od dużego pakistańskiego miasta, stolicy prowincji Pendżab.
FIGURA I GŁOWA: Powierzchowność silnego ptaka o swobodnej postawie, niemal poziomej sylwetce, zaakcentowanej szerokością piersi i ramion, z szerokimi piórami w ogonie i na skrzydłach. Średniej wysokości skoki z zaledwie średniej długości łapciami i sępimi piórami, jego nogi są obficie obrośnięte. Duża, szeroka głowa ze spadzistym czołem i wyciągniętą górną częścią czaszki. Masywny dziób, ciemne oczy. Wyjątkowy rysunek. Jest to duży ptak o masywnym, ale dość krótkim tułowiu, pokażnej piersi i długim ogonie. Okryty jest długimi i miękkimi piórami. Podgardle, przód szyi, pierś, brzuch, plecy i ogon są białe. Reszta ciała może mieć różną barwę (np. czarną, niebieskawą, żółtą, czerwonawą)
CECHY SZCZEGÓLNE: Interesujące połączenie formy i ubarwienia. Łagodne, ufne, odpowiednie do hodowli ptaki.
GRUPA (do której należy rasa) - Uformowane
ROZPOWSZECHNIENIE - Średnie
WIELKOŚĆ OBRĄCZKI (średnica obrączki w mm) - 11
UBARWIENIE (liczba odmian kolorystycznych) - 12
POCHODZENIE: Pakistan
  Temat: LAHORE W KOLORZE IZABEL
Karol2489

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1081

PostForum: Ocena Gołębi   Wysłany: 2010-01-31, 20:47   Temat: LAHORE W KOLORZE IZABEL
Jakiś czas temu kupiłem sobie parkę Lahorów w kolorze Izabel dobrej klasy, chętnych proszę o ocenę, jestem ciekawy waszej opinii!
  Temat: Wysyłka gołębi przez Pocztę
Karol2489

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 1768

PostForum: Forum ogólne   Wysłany: 2010-01-28, 12:54   Temat: Wysyłka gołębi przez Pocztę
Witam mi wysyłano gołębie ostatnio na nowych przepisach gołębie przyszły na czas całe i zdrowe, ptaki zostały wysłane w drewnianej klatce bardzo pojemnej którą można kupić na Allegro cena jak dla mnie nie jest wysoka tańsza kosztuje ponad 10zł a droższa ponad 13zł. Taka klatka została przyjęta bez problemu ma specjalne zamknięcie i zaznaczam że jest to produkt Polski. Aukcja tych klatek już się zakończyła ale myślę że będą one wystawiane ponownie. Moim zdaniem kupić taką klatkę to najlepsze rozwiązanie doliczając koszty przesyłki przyjścia takiej klatki za całość wyjdzie nam 15zł.
  Temat: Rasy Gołębi
Karol2489

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 1204

PostForum: Rasy gołębi   Wysłany: 2010-01-28, 12:44   Temat: Rasy Gołębi
Większa część gołębi jest średniej klasy a mniejsza wysokiej klasy. Posiadam 13 sztuk Motyli
  Temat: Rasy Gołębi
Karol2489

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 1204

PostForum: Rasy gołębi   Wysłany: 2010-01-27, 13:52   Temat: Rasy Gołębi
5 ras są to: Mewki Polskie, Pawiki Starego Typu, Wywrotki Mazurskie, Motyle Warszawskie oraz moje ulubione Lahore

Skocz do: