| Autor |
Wiadomość |
Temat: Mini konkurs: Co to za rasa? |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 982
|
Forum: Konkursy i Zabawy Wysłany: 2011-03-10, 21:48 Temat: Mini konkurs: Co to za rasa? |
| Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- |
|
Temat: Pomieszczenia/Klatki do Parowania |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 1072
|
Forum: Porady hodowlane Wysłany: 2011-03-10, 21:34 Temat: Pomieszczenia/Klatki do Parowania |
| Tak wyglądają klatki do parzenia u mnie: |
Temat: targi |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 5077
|
Forum: Wystawy / Targi Wysłany: 2011-02-24, 20:19 Temat: targi |
Targowisko w Pułtusku,jadąc od Wyszkowa praktycznie na brzegu(wystarczy trzymać się głównej drogi trudno nie zauważyć) natomiast jadać od Warszawy czy też od centrum na rondzie należy kierować się na Wyszków ok 1km jadąc cały czas prosto , zaraz za okręgowa stacją kontroli pojazdów po prawej stronie.
W każda niedzielę od 6 latem a zima bodajże od 6:30
Głownie handel gołębiami ale również drób,króliki, psy, zboże, karmy dla gołębi. Spory wybór wyposażenia gołębników oraz wszelkich rzeczy potrzebnych każdemu hodowcy.
Dla spragnionych piwo , dla zaspanych kawa a dla głodnych kebab Zapraszam |
Temat: Samiec Budapeszta |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 580
|
Forum: Ocena Gołębi Wysłany: 2011-02-01, 00:43 Temat: Samiec Budapeszta |
| Te szpecące pióra jak mówisz przybywają z wiekiem , kiedyś to usłyszałem i nie wierzyłem za bardzo dopóki sam u siebie nie zauważyłem że starej pesztce zaczęło przybywać żółtych piórek to tu to tam. |
Temat: Rozpoznanie rasy. |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 92
Wyświetleń: 4690
|
Forum: Rasy gołębi Wysłany: 2010-11-07, 18:08 Temat: Rozpoznanie rasy. |
| po tym zdjęciu to tylko jedno słowo przychodzi mi na myśł... kok,na moje oko szymel z czerwonym tiplerem da coś takiego |
Temat: Rozpoznanie rasy. |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 92
Wyświetleń: 4690
|
Forum: Rasy gołębi Wysłany: 2010-10-04, 18:27 Temat: Rozpoznanie rasy. |
| Moim zdaniem to krzyżówka bagdety z rzeszowskim |
Temat: Budapeszty |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 1690
|
Forum: Rasy gołębi Wysłany: 2010-08-03, 19:32 Temat: Budapeszty |
| U mnie zawsze wychodzą konczate z czerwona lub żółta czapeczką i dopiero po spierzeniu dostają wianek a końce nikną. Nie wiem czy to jest zasada czy tez nie , po prostu w to nie w wnikam. |
Temat: Allegro |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 7741
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2010-07-27, 20:11 Temat: Allegro |
Zazwyczaj jest tak jak mówisz ja zaglądam codziennie praktycznie to niektóre gołębie przewijają się po tym allegro nawet i po kilka tygodni zarówno średniej klasy jak i dobrej czy wysokiej. Przyczyna tego może być również kosmiczna cena za gołębia rzędu kilku tysięcy nie dawno były blauwindry koroniate na poczatku cena była chyba 5 tys a później licytacja bo w opcji kup teraz nikt sie nie skusił.
Co do tych Wołożaniskich to dla mnie nawet ładne chociaż nigdy nie miałem styczności z ta rasa.Jeśli chodzi o jedno osobowe oferty od razu z wysoką cena to trochę podejrzane dla mnie, wygląda mi to na podbijanie ceny z innego konta ,ale to tylko takie widzi mi sie:D |
Temat: Allegro |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 7741
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2010-07-27, 19:35 Temat: Allegro |
| Zależy jak na to spojrzeć. Używając opcji kup teraz sprzedający zazwyczaj zna wartość swoich gołębi i liczy na to ze kupujący uzna tak samo dzięki czemu transakcja może zakończyć się bardzo szybko. Wybierając opcje licytacji do tego z cena minimalna może sprzedać za tyle ile chce ale tez czasami może trafić taki co się napali i da więcej niz inni bo ptaki będą według niego tego warte.. |
Temat: Młode-podejrzane upadki. |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 1138
|
Forum: Forum ogólne Wysłany: 2010-07-26, 12:55 Temat: Młode-podejrzane upadki. |
| U mnie sytuacja w tym roku wygląda tak że tylko z pierwszych jajek wyszło mi najwięcej młodych , kolejne jajka padały najsłabsze młode a ostatnie nie dość ze niemal 3/4 par przestało się nieść to padały dobrze odżywione młode w wieku około miesiąca . Dla mnie bardzo słaby rok , możliwe ze to wina wentylacji chociaż na tyle szpar ile jest w gołębniku do tego wlot i otwarte drzwi nie powinno być aż tak źle |
Temat: Wrogowe Gołębi/Hodowli |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 850
|
Forum: Porady hodowlane Wysłany: 2010-04-15, 21:14 Temat: Wrogowe Gołębi/Hodowli |
| U mnie szczury to plaga ile bym z nimi nie walczył zawsze powracają. zapewne jest to uwarunkowane tym ze posiadam dużo zboża także maja co zajadać są w każdym budynku gospodarczym, ostatnio strzelam do nich ze tak powiem rekreacyjnie heh bo zawsze pod wieczór wchodzą mi pod kratę pija wodę z poidła i zjadają resztki zboża |
Temat: Hodowla bodek16 |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 1240
|
Forum: Ocena Gołębi Wysłany: 2010-03-22, 20:53 Temat: Hodowla bodek16 |
| Chłopaki a w jaki sposób określiliście dobra ilość białych lotek bo po tych zdjęciach to dla mnie nie możliwe raczej. |
Temat: Bitwy samców |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 565
|
Forum: Zachowanie gołębi Wysłany: 2010-03-20, 18:44 Temat: Bitwy samców |
| Jakaś hierarchia musi być tym bardziej ze jest wiosna hormony buzują, dlatego każdy pokazuje swoja silę i gdzie jest jego miejsce |
Temat: Brodawczak polski |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1363
|
Forum: Brodawczaki Wysłany: 2010-03-20, 18:39 Temat: Brodawczak polski |
Rasa powstała na początku 20 wieku dzięki pracy polskich jak i lwowskich hodowców którzy wnieśli szczególny wkład w uszlachetnienie tej rasy. Gołąbki te są trochę mniej niż średniej wielkości cechuje je mocna i zwarta budowa i do tego są dość smukłe i zgrabne. Cechą charakterystyczna jest dobrze rozwinięta woskówka nosowa oraz brwi.
Głowa tych ptaków jest mała o szerokim i ukośnym czole, oczy duże posiadające stosunkowo małą źrenice zaś tęczówka w kolorze perłowym do czerwonego. Wyjątkiem są gołębie o białym ubarwieniu ponieważ u nich tęczówka jest ciemna. Brwi w kolorze cielistym trzyrzędowe które z wiekiem się rozrastają pięknie zdobiąc gołębia. Dziób krótki szeroki u podstawy tępo zakończony, woskówki nosowe szerokie i dobrze rozwinięte lecz nie porowate. Charakterystycznym jest występowanie na dolnej szczęce trzech brodawek, środkowej większej i bocznych mniejszych. Szyja nie za krotka , pierś dosyć szeroka zaokrąglona i wysunięta do przodu. Skrzydła dobrze przylegające o długich lotkach sięgających prawie końca ogona który jest krótki i zwarty. Rasa występuje w wielu kolorach, niebieski z pasami, czarny, czerwony, żółty, kawowy, biały. niebiesko grochowy i kawowo-płowy z pasami. |
Temat: Brodawczaki 2009r dzis kupione. |
Łukasz871224
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 784
|
Forum: Ocena Gołębi Wysłany: 2010-03-15, 19:45 Temat: Brodawczaki 2009r dzis kupione. |
| Bardzo ładne, jedyne co mi się nie podoba to kolor dla mnie po prostu za ciemny .Hetman możesz powiedzieć coś o hodowli tej rasy ba ja dopiero z nią zaczynam. |
| |